Erfgoedtour LVBHB bezoekt Hasselt

12-06-2024

Dit jaar mag de LVBHB (Landelijke Vereniging Behoud Historische Beroepsvaart) hun 50 jarige jubileum vieren. Dit doen zij onder andere met een erfgoedtour. Vanaf 6 juli zullen veel schepen van de vereniging een rondje Nederland varen, waarbij alle provincies worden aangedaan. Met als doel om mensen te laten kennis maken met de grote variatie van schepen die de vereniging omarmd. En daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte voor ontmoeting van de leden en de inwoners van de plaatsen die zij aandoen.

Deze vereniging heeft vanwege het vijfjaarlijkse Hassailt een warme band met Hasselt. Mede door de gastvrijheid die zij hier altijd ervaren hebben, heeft de LVBHB besloten dat zij deze unieke tour in Hasselt zullen afsluiten.
De schepen zullen op 16, 17 en 18 augustus aanmeren in Hasselt.
Op 17 augustus gaan de bruggen open en zullen er een aantal schepen in de binnengrachten te komen liggen. Deze zullen op zondag weer uitvaren.
Het bestuur van Hassailt en gemeente Zwartewaterland is betrokken om te ondersteunen in de organisatie van de tour en de bijbehorende ledenreünie. Het betreft echter een activiteit van de LVBHB zelf, om deze reden zullen er verder geen andere activiteiten worden georganiseerd.
Om deze dagen goed te laten verlopen zullen er wel enkele verkeersmaatregelen nodig zijn. Om die reden zullen de bewoners van de binnenstad dan binnenkort ook een brief met de benodigde informatie ontvangen.
Het bestuur van Hassailt wenst de LVBHB een succesvolle en mooie tour toe, met de aandacht voor hun schepen die zij verdienen. En kijken natuurlijk uit naar de ontmoeting in Hasselt waar we weer even mogen genieten van het prachtige beeld wat deze schepen weer zullen leveren.

NIEUWSARCHIEF

Erfgoedtour LVBHB bezoekt Hasselt

Dit jaar mag de LVBHB (Landelijke Vereniging Behoud Historische Beroepsvaart) hun 50 jarige jubileu...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT