Project Rivierboulevard Hasselt maandag van start!

19-01-2017

Burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland heeft donderdag 19 januari 2017 de officiële openingshandeling verricht voor de werkzaamheden aan de Rivierboulevard. De herinrichting aan de Kaai start maandag aanstaande en maakt onderdeel uit van centrumplan Hasselt.

Met het grootschalige project, herinrichting van de Grintwal (2016) en de Rivierboulevard wil de gemeente Zwartewaterland de vitaliteit in het historische centrum van Hasselt stimuleren.

"De Rivierboulevard dient een kwalitatief hoogwaardig en waterveilig verblijfsgebied te worden. En de extra voorzieningen in het grachtenplan zullen leiden tot het beter toegankelijk maken van de grachten. Daarnaast zal het door deze voorzieningen aantrekkelijker zijn om één of meerdere dagen te verblijven in het centrum van Hasselt", aldus de burgervader bij Horecacentrum Onder de Luifel.

De burgemeester stelde tijdens de openingshandeling één harde datum vast: "Wij, als gemeente Zwartewaterland, hebben Aannemingsmaatschappij van Gelder B.V. erop aangedrongen dat alle werkzaamheden aan de Rivierboulevard te Hasselt voor 1 juli 2017 dienen te zijn afgerond."

Het centrum van Hasselt staat van 27 t/m 30 juli 2017 in het teken van het maritieme evenement Hassailt. Ruim 180 historische schepen meren dan af in de Hanzestad. Deze historische schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en geven weer fleur aan de unieke infrastructuur van de oude binnenstad.

"Heden en verleden komen samen tijdens Hassailt. De oplevering van de nieuwe Rivierboulevard staat op de agenda voor eind juni 2017. Het is dan een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten tijdens het maritieme evenement Hassailt." De burgervader hoopt in drie dagen tijd tienduizenden bezoekers te verwelkomen.

De reconstructie van de Nieuwstraat, Grintwal en de Hoogstraat moet voor een betere uitstraling van de binnenstad zorgen. Zo zijn in 2016 de bedieningen van de bruggen aangepast, komen er extra afmeervoorzieningen, worden de electra- en waterpunten vervangen en komen er (nieuwe) sanitaire voorzieningen nabij de Kalkovens en de kade. Het ombouwen van de provinciale weg N331 naar een veilige gebiedsontsluitingsweg, gaat ook dit jaar van start.

Bron: http://www.zwartewaterkrant.nl

NIEUWSARCHIEF

Veerpont uit de vaart.

Tijdens Hassailt zou er vanaf het industrieterrein een veerpont varen om de bezoekers welke parkeren...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT