Nieuwe Website Hassailt is Online

10-03-2017

Het centrum van Hasselt staat van donderdag 27 t/m zondag 30 juli 2017 in het teken van Hassailt. De voorzitters van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) én Stichting Hassailt hebben deze week de nieuwe website van het martitieme evenement gelanceerd: Hassailt.nl 

"De nieuwe site is overzichtelijk, responsive en eenvoudig in gebruik", zegt voorzitter Kees van der Klocht. Om bezoekers aan het evenement en vrijwilligers duidelijk te informeren, vernieuwde Stichting Hassailt - met hulp van Mamble_easy web – haar website. De nieuwe site is responsive en overzichtelijk: vrijwilligers kunnen zelf eenvoudig informatie toevoegen en/of wijzigingen.

Hassailt | Donderdag 27 t/m zondag 30 juli 2017
Ruim 150 historische schepen meren dan af in de Hanzestad. Deze historische schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en geven weer fleur aan de unieke infrastructuur van de oude binnenstad. Heden en verleden komen samen tijdens Hassailt. Van de Middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Hasselt heeft haar welvaart te danken aan handel een scheepsvaart. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens het maritieme evenement Hassailt.

LVBHB
De LVBHB is een enthousiaste club mensen die zich inzet om oude bedrijfsvaartuigen te bewaren. Deze schepen zochten in het verleden hun weg over de Nederlandse rivieren en kanalen en hielden de economie draaiende. De vereniging telt 1600 leden. Het merendeel hiervan bezit ook een historisch schip. De leden van de LVBHB delen tijdens Hassailt graag hun passie voor het Varend Erfgoed met bezoekers en belangstellenden (www.lvbhb.nl).

Stichting Hassailt
Sinds 1992 is Hasselt eens in de vijf jaar - vier dagen lang - de thuisbasis van meer dan 150 oude en unieke schepen. In 2002 werd het evenement opnieuw na 10 jaren georganiseerd, en met groot succes! In 2007 en 2012 vond een derde en vierde editie, in nauwe samenwerking met LVBHB en Stichting Hassailt, plaats. Tienduizenden bezoekers brachten tijdens het maritieme evenement een bezoek aan de Hanzestad Hasselt. Ook dit jaar belooft het weer een spectaculair scheepvaartfestijn te worden. Hassailt maakt er een maritieme zomer van, voor jong en oud!

Vrijwilligers
Voor diverse werkzaamheden is het bestuur op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers. "Voor een evenement als Hassailt die wij als stichtingsbestuur organiseren maken wij gebruik van tientallen vrijwilligers. Hiervoor zoeken we ondersteuning van inwoners die ons (het bestuur) en het maritieme evenement Hassailt een warm hart toedragen", zegt voorzitter Kees van der Klocht. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere vrijwilligersfuncties dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de voorzitter, dhr. Kees van der Klocht: voorzitter@hassailt.nl

Bron: zwartewaterkrant.nl

 

NIEUWSARCHIEF

Veerpont uit de vaart.

Tijdens Hassailt zou er vanaf het industrieterrein een veerpont varen om de bezoekers welke parkeren...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT