HASSAILT GAAT DOOR!!!

26-06-2023


Het was even spannend, maar over een paar weken hebben we weer een mooie editie van Hassailt.

Hassailt wordt gehouden op 27, 28, 29 en 30 juli. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan het definitieve programma. Deze wordt zo snel mogelijk gedeeld via onze website en op facebook.
Hassailt is een nautisch evenement met als thema de scheepvaart van vroegere tijden weer tot leven te brengen. Dit jaar komen er diverse vaartuigen van de Vereniging Schipperskring Rond- en Platbodemjachten (VSRP) naar Hasselt. Ook hebben de leden van de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ) aangegeven weer aanwezig te zijn. En er komt een delegatie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch bedrijfsvaartuig (LVBHB). Naast deze verenigingen komen er nog veel andere schepen richting Hasselt zodat er meer dan 100 schepen langs de grachten en de kades komen te liggen. Naast het bezichtigen van de schepen worden er ook diverse andere activiteiten georganiseerd zodat het een mooi evenement voor iedereen wordt.
Het jaar 2023 is het jaar van de Hanzesteden. Tijdens dit jaar worden er door negen Hanzesteden in Oost-Nederland, waaronder Hasselt, extra betekenis gegeven aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. In dat kader zal de Kamper Kogge tijdens Hassailt aanwezig en te bezichtigen zijn.
Het definitieve programma en nog veel meer informatie wordt aankomende tijd gedeeld op onze website www.hassailt.nl en via facebook hassailt2023. Houd deze goed in de gaten en tot Hassailt!

 Wordt u vriend van Hassailt?

Deze editie zijn de sponsorbijdragen lager dan vorige edities. Om er een mooie editie van te maken, kan iedereen die Hassailt een warm hart toedraagt een bijdrage overmaken op NL42RBRB0955162351 t.n.v. Stichting Hassailt.

Alvast bedankt voor uw bijdrage. Alle kleine beetjes helpen!

Foto: Hilbert Kroes

NIEUWSARCHIEF

Hassailt 2023 afgesloten met vrijwilligersavond

Het bestuur kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van Hassailt afgelopen zomer.Dit was nooit ...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT