Zalmschouwers weer aanwezig bij Hassailt

12-07-2023


Tijdens het nautische evenement Hassailt op 27, 28, 29 en 30 juli a.s. zijn ook de schepen van de vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ) weer aanwezig. Zij liggen afgemeerd aan het Bolwerk (tegenover de Kalkovens) en gaan daar op traditionele wijze vis te bakken en verkopen.

Op 24 juni was Ad van der Water te gast bij het actualiteitenprogramma van Zwartewater FM waar hij geïnterviewd werd door Henk Jan Overmars.

De zalmschouw is een relatief kleine vissersboot waarmee vroeger op zalm en steur gevist werd. De originele boten zijn 7,20 mtr lang, maar er zijn ook overdrijvers, deze zijn 8,50 mtr. De vereniging bestaat uit ongeveer 250 boten, waarvan een deel naar Hassailt gaat. Tijdens de evenementen wordt er rode poon gebakken en met deze opbrengsten wordt het onderhoud van de boten gefinancierd. Want alle boten zijn privé bezit en de vereniging ontvangt geen subsidie o.i.d.
Ad van der Water geeft aan dat hij en de overige zalmschouwers zin hebben om naar Hasselt te komen. Hij vindt de ontvangst altijd hartverwarmend en de sfeer familiair. Maar dat ligt ook zeker aan de zalmschouwers zelf, want zij stralen ook uit dat ze er veel plezier in hebben.

Ad nodigt iedereen uit om te komen kijken naar de zalmschouwen en te genieten van de gebakken rode poon. Alle vier de dagen zijn de zalmschouwen aanwezig en te bezichtigen.

Foto: Hilbert Kroes

NIEUWSARCHIEF

Hassailt 2023 afgesloten met vrijwilligersavond

Het bestuur kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van Hassailt afgelopen zomer.Dit was nooit ...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT