Informatieavond Hassailt erg goed bezocht

17-05-2017

Vanavond 15 mei was er voor de inwoners van de binnenstad en vrijwilligers een informatieavond in gebouw de Schakel. Er was een grote groep belangstellenden aanwezig die tijdens deze informatieavond werden bijgepraat over de stand van zaken van Hassailt 2017.

Namens de vereniging het Historisch Bedrijfsvaartuig bedankte onze voorzitter de aanwezige bewoners van de binnenstad voor de gastvrijheid aan de schippers tijdens de editie van 2012 en sprak hij de hoop uit dat ook dit jaar Hasselt weer een welkom thuis zal zijn voor de vele historische schepen die zich hebben aangemeld.

Na de nodige huishoudelijke afspraken die wij als vereniging hebben gemaakt met de gemeente waar de bewoners van de binnenstad mee te maken krijgen werd er een kijkje in het complete programma gegeven. Dit programma is bijna gereed en zal dan ook op de site worden bijgewerkt.

Namens de vereniging het Historisch Bedrijfsvaartuig was de schipper van de Hasselter Aak de Dageraad aanwezig die vertelde over de ca. 200 aanmeldingen die er nu zijn van schepen waarvan er ca. 175 grotere en 25 kleinere schepen zijn. De foto's van deze schepen zullen wij ook toeveogen aan de site.

Met een braderie op de zaterag van ca. 200 kramen en een lengte van ongeveer 3 km zal een wandeling langs de schepen en de vele kramen een gezellige sfeer gaan geven. Bijna alles is geregeld en we hopen op mooi weer 27 tot 30 juli aldus Kees van der Klocht.

NIEUWSARCHIEF

Veerpont uit de vaart.

Tijdens Hassailt zou er vanaf het industrieterrein een veerpont varen om de bezoekers welke parkeren...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT