Voorzitters stellen datum vast voor Hassailt 2017

03-08-2015

Het centrum van Hasselt staat van donderdag 27 t/m zondag 30 juli 2017 in het teken van het maritieme evenement Hassailt. Dat hebben de beide voorzitters van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) én Stichting Hassailt afgelopen weekend tijdens MusSailkanaal in Groningen bekendgemaakt.

Hassailt | Donderdag 27 t/m zondag 30 juli 2017
Ruim 180 historische schepen meren dan af in de Hanzestad. Deze historische schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en geven weer fleur aan de unieke infrastructuur van de oude binnenstad. Heden en verleden komen samen tijdens Hassailt. Van middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Hasselt heeft haar welvaart te danken aan handel een scheepsvaart. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens het maritieme evenement Hassailt.

LVBHB
De LVBHB is een enthousiaste club mensen die zich inzet om oude bedrijfsvaartuigen te bewaren. Deze schepen zochten in het verleden hun weg over de Nederlandse rivieren en kanalen en hielden de economie draaiende. De vereniging telt 1600 leden. Het merendeel hiervan bezit ook een historisch schip. De leden van de LVBHB delen tijdens Hassailt graag hun passie voor het varend erfgoed met bezoekers en belangstellenden.

Stichting Hassailt
Sinds 1992 is Hasselt eens in de vijf jaar, vier dagen lang, de thuisbasis voor ruim 180 oude en unieke schepen. In 2002 werd het evenement pas echter weer opnieuw georganiseerd, maar met succes. In 2007 werd de derde editie voor het eerst georganiseerd door de stichting Hassailt in samenwerking met de LVBHB. Deze derde editie brak alle records. Maar liefst zeventigduizend bezoekers bezochten dat jaar de oude Hanzestad. Ook dit jaar belooft het weer een spectaculair scheepvaartfestijn te worden. Hassailt maakt er een maritieme zomer van voor jong en oud.

Bron: www.zwartewaterkrant.nl

NIEUWSARCHIEF

Veerpont uit de vaart.

Tijdens Hassailt zou er vanaf het industrieterrein een veerpont varen om de bezoekers welke parkeren...

Lees verder

FOTOALBUM | HASSAILT IN BEELD  

CONTACT HASSAILT